PTS 22

Een zeer compacte weekender

We zijn van start! De ontwikkeling van de PTS 22 is in volle gang. Vanaf heden laten we maandelijks een update zien van het ontwikkelproces. De PTS 22 wordt wederom samen met Vripack ontwikkeld. Vripack maakt samen met ons het gewenste design. Onze werf gaat zich bezig houden met slim en duurzaam bouwen. In de PTS 22 zit alle kennis die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan in het bouwen van compacte weekenders.  

Onderstaand de ontwikkeling van maand tot maand, volg hier maandelijks de bouwontwikkeling:

September 2020 Kick-off bij Vripack. Het designteam denkt samen met Statement Marine na over het ontwerp, de potentiele klantwensen, de manier van bouwen, etc. We nemen de tijd voor dit proces. Te hard van stapel lopen in deze fase is niet goed. Komt er een open spiegel, of deels open. Wat vindt ons klantenpanel ervan?
Oktober 2020, de PTS 22 wordt de komende weken in 4 fases ontwikkeld tot het perfecte ontwerp. Dit is het eerste shot dat in de buurt komt van het definitieve ontwerp. Dit is nog geen rendering. We krijgen dagelijkse updates in een 3D bril (VR-bril) en leveren zo onze opmerkingen voor aanpassingen en verbeteringen. Enerzijds op gebied van designwensen, bouwtechnische aspecten of gewoon omdat we eigenwijs zijn -;)
November was de maand van het uitzoeken van het gewenste onderwaterschip. Een prachtig lijnenplan is daarvoor berekend. Hiermee bereiken we de gewenste vaareigenschappen. In december 2020 komen we met de definitieve renderingen. Zeg maar het eindresultaat

December 2020, we zijn eruit, dit wordt em, zo gaan we het schip uiteindelijk maken. Maanden denkwerk, maar dan weet je het ook zeker! Zo iets moois moeten we maar eens gaan maken. In Januari 2021 vangen we aan met het bouwen van de nodige pluggen. Dat zal enkele maanden in beslag nemen. Jullie kunnen de voortgang zelf volgen hier op de site. De stap na het maken van de pluggen is het maken van de mallen. Voordeel van je eigen pluggen maken is dat je details op het laatste moment kan aanpassen indien nodig. Spannende tijden op onze werf, we houden u verder op de hoogte! Fijne feestdagen en op naar een jaar dat we de Corona weg mogen wuiven! Groeten van het team van Statement Marine

En zoals dat dan gaat op een werf, toch nog wat aanpassingen en wellicht niet zichtbaar maar toch niet gering. Kijk maar naar de meest rechte foto, daar is de spiegel aangepast. Zwemplank heeft een andere vorm en de spiegel is speelser gemaakt. Deze aanpassingen hebben we gedaan om een nog breder publiek te bedienen. Hieronder ziet u de variant met een buitenboordmotor, een variant die veel voor kustwater (scandinavië, Zuid-Frankrijk, Spanje en de grote meren) wordt gebruikt om planerend te kunnen varen. Varianten waarmee je sneller dan 50km per uur kan.

Juni 2021: Het maken van de pluggen vordert een de mal van de romp is in de maak. In de zomer werken we met een romp verder aan de pluggen voor het dek en interieur. . Nedcam is als partner van Statement Marine betrokken bij het maken van de pluggen en mallen. Hieronder enkele foto’s van het proces van het maken van de pluggen en de mallen. Planning is om einde jaar 2021 de nul serie te bouwen zodat we vanaf begin jaar 2022 het schip kunnen gaan produceren. 

Wij hebben een link voor een 3D bril (VR Bril) waar je het hele schip goed kan bekijken. Deze link is te kopiëren naar de bril, maar ook vanaf PC te bekijken:

Versie met Inboard motor:  https://360.vripack.com/7504-PTS22_3/tour.html

Versie met Outboard motor: https://360.vripack.com/7504-PTS22_4/tour.html

Scroll naar top