PTS 22

Een zeer compacte weekender

We zijn van start! De ontwikkeling van de PTS 22 is in volle gang. Vanaf heden laten we regelmatig een update zien van het ontwikkelproces. De PTS 22 wordt wederom samen met Vripack ontwikkeld. Vripack maakt samen met ons het gewenste design. Onze werf gaat zich bezig houden met slim en duurzaam bouwen. In de PTS 22 zit alle kennis die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan in het bouwen van compacte weekenders.  

Onderstaand de ontwikkeling vanaf aanvang: 

September 2020 Kick-off bij Vripack. Het designteam denkt samen met Statement Marine na over het ontwerp, de potentiele klantwensen, de manier van bouwen, etc. We nemen de tijd voor dit proces. Te hard van stapel lopen in deze fase is niet goed. Komt er een open spiegel, of deels open. Wat vindt ons klantenpanel ervan?
Oktober 2020, de PTS 22 wordt de komende weken in 4 fases ontwikkeld tot het perfecte ontwerp. Dit is het eerste shot dat in de buurt komt van het definitieve ontwerp. Dit is nog geen rendering. We krijgen dagelijkse updates in een 3D bril (VR-bril) en leveren zo onze opmerkingen voor aanpassingen en verbeteringen. Enerzijds op gebied van designwensen, bouwtechnische aspecten of gewoon omdat we eigenwijs zijn -;)
November was de maand van het uitzoeken van het gewenste onderwaterschip. Een prachtig lijnenplan is daarvoor berekend. Hiermee bereiken we de gewenste vaareigenschappen. In december 2020 komen we met de definitieve renderingen. Zeg maar het eindresultaat

December 2020, we zijn eruit, dit wordt em, zo gaan we het schip uiteindelijk maken. Maanden denkwerk, maar dan weet je het ook zeker! Zo iets moois moeten we maar eens gaan maken. In het voorjaar van 2021 vangen we aan met het bouwen van de nodige pluggen. Jullie kunnen de voortgang zelf volgen hier op de site. De stap na het maken van de pluggen is het maken van de mallen. Voordeel van je eigen pluggen maken is dat je details op het laatste moment kan aanpassen indien nodig. Spannende tijden op onze werf, we houden u verder op de hoogte! Fijne feestdagen en op naar een jaar dat we de Corona weg mogen wuiven! Groeten van het team van Statement Marine

En zoals dat dan gaat op een werf, toch nog wat aanpassingen en wellicht niet zichtbaar maar toch niet gering. Kijk maar naar de meest rechte foto, daar is de spiegel aangepast. Zwemplank heeft een andere vorm en de spiegel is speelser gemaakt. Deze aanpassingen hebben we gedaan om een nog breder publiek te bedienen. Hieronder ziet u de variant met een buitenboordmotor, een variant die veel voor kustwater (scandinavië, Zuid-Frankrijk, Spanje en de grote meren) wordt gebruikt om planerend te kunnen varen. Varianten waarmee je sneller dan 50km per uur kan.

Zomer 2021: Het maken van de pluggen vordert een de mal van de romp is in de maak. Nedcam is als partner van Statement Marine betrokken bij het maken van de pluggen en mallen. Hieronder enkele foto’s van het proces van het maken van de pluggen en de mallen. Planning is om de romp einde jaar 2021 gereed te hebben en het eerste model gereed te hebben in de zomer van 2022.

De plug voor het dek is klaar. Er wordt een mal gemaakt van het dek, zodat we de interieurmal kunnen maken. Het dek volgt het ontwerp, met een strak en subtiel voordek. De kuip indeling is compact en praktisch tegelijk. Een deurtje achter naar de zwemplank, veel rondzitruimte, het trappetje naar het voordek en entree met eenvoudig dashboard.

Dekplug ontwikkeling 1

Wij hebben een link voor een 3D bril (VR Bril) waar je het hele schip goed kan bekijken. Deze link is te kopiëren naar de bril, maar ook vanaf PC te bekijken:

Versie met Inboard motor:  https://360.vripack.com/7504-PTS22_3/tour.html

Versie met Outboard motor: https://360.vripack.com/7504-PTS22_4/tour.html

Scroll naar top