Over ons

Statement Marine is opgericht in 2007 te Schagen

Statement Marine bouwt retro bakdekkruisers van 7, 8 en 10 meter. De productie versie van ons eerste model, de PTS 26, werd geïntroduceerd in 2008.  Sindsdien is jaarlijks geïnnoveerd waarmee het schip, hoewel klassiek gelijnd, toch eigentijds is en technisch volledig up to date.

De PTS 26 is getekend door Vripack Naval Architects te Sneek en bedoeld als een volwaardige weekender. In 2017 hebben wij de grotere zus geïntroduceerd, te weten de PTS 31. Dit schip is eveneens getekend door Vripack, waardoor de familieband gemakkelijk is te herkennen. Dit half planerende schip is sportief, klassiek gelijnd en hoogwaardig met moderne materialen. Door de grotere lengte, breedte en hoogte is, ten opzichte van onze PTS 26, de functionaliteit fors  uitgebreid. De PTS 31 is inmiddels de PTS 32 geworden vanwege diverse aanpassingen waaronder een zwemplank aan de achterzijde. Het schip is meer dan een weekender en is voorzien van alle mogelijke gemakken.

In 2022 is de PTS 24 ontwikkeld een schip van 7 meter, die zowel als semi-planerend als planerend schip is te bestellen. Het schip is voorzien van een bed, toilet en een keuken. Het is de handzame versie van de PTS 26.

Statement Marine produceert volledig op de eigen werf. Wij staan voor kwaliteit, vakmanschap en servicegerichtheid. Onze kleinschaligheid maakt het mogelijk flexibel te zijn in de aanbouw van het schip. Hierdoor is geen schip exact hetzelfde en sluiten onze schepen altijd goed aan bij de wensen van de klant.

Als u nieuwsgierig geworden bent; u bent altijd welkom voor een kop koffie en een rondleiding door onze werf !

Scroll naar boven